Brabus се сбогува със старата G-класа със злато и мощ

  • Brabus се сбогува със старата G-класа със злато и мощ

13 Dec 2018

Сбогуванията никога не са лесни, особено когато става въпрос за безценен модел като стария G-Wagen. За щастие Brabus знае как да го направи почтително и то без сълзливия момент на прегръдките...

Запознайте се с Brabus 700 4x4 Squared One of Ten Final Edition - име, което издава точния брой на серията.

Мощността е скочила “нежно” с почти 300 конски сили до 700, докато въртящият момент достига смущаващите за скоростната кутия 960 Нм. Погледнете аеродинамиката, т.е. липсата ѝ, а сега се опитайте да осмислите спринт до 100 км/ч за 5 секунди. Максималната скорост е ограничена на 210 км/ч, за да не изместите някоя планина по невнимание, ако изпуснете завой.

Опционалната стоманена изпускателна система уведомява всички присъстващи за пристигането на 5,5-литровия V8 много преди колата реално да се покаже зад ъгъла. Самият двигател получава златна изолация, за да се справи с температурния трансфер.

На борда ще откриете дори бутон за спортен режим, макар да се съмняваме, че G63 ще заплаши Tesla Model X P100D или Lamborghini Urus.

Искате един? Пригответе си 209 хил. евро (без данъци), което всъщност звучи като добра сделка, като имате предвид а) 700 к.с. и б) наличието на скъпоценни метали в двигателния отсек.

 

Много практичен и интересен!