Abt пуска още 50 тунинговани RS4 Avant. Купували се като топъл хляб

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

21 Jan 2019

Вероятно си спомняте, че миналата година по това време Abt извади от пещта горещото и сочно RS4-R с 530 к.с. и 690 Нм. Компанията обяви, че ще направи тунинг пакета само за 50 щастливи собственици на RS4 и изпълни думата си.

Интересът обаче се оказва толкова голям, че имейлът на Abt буквално е претоварен със запитвания… Ето защо компанията е готова с новото RS4+, което по същество идва със същите промени и отново е предвидено в тираж от 50 екземпляра.

Мощността на 2,9-литровия V6 отново е увеличена с 20 к.с. до 530. Добавени са 102-милиметрови тръби на изпускателната система, които да превърнат сравнително скромния саундтрак на RS4 в истински метъл концерт.

Ако вече сте разгледали галерията над този текст, то би било излишно да казваме, че всяка промяна по колата е замесена с богата доза въглеродни влакна - сплитера, решетката, задното крило, дори лоста на 8-степенната автоматична скоростна кутия.

За по-добро поведение в завои е работено също по окачването, което е свалено към асфалта и вероятно предлага нула комфорт за сметка на мега излъчването на тези изкусителни 20-инчови джанти.

 

Първородната Godzilla!