Григор Григоров се пуска в шампионата FIA ERC Junior

  • Галерия с 6 снимки Галерия с 6 снимки

07 Feb 2019

През 2019 Григор Григоров ще участва в първия си международен шампионат - ERC Junior на FIA. Българският талант, стартирал кариерата си през 2012, ще участва в категорията R2 с Peugeot 208 R2 по пътя към изпълнението на плана си за достигане до Световния рали шампионат.

Григоров ще трупа опит на макадам - настилката, на която ще се проведат три от осемте състезания от календара на ERC Junior през 2019. Шампионатът стартира от 21 до 23 март на Азорските острови, като според регламента за крайното класиране се зачитат четирите най-добри резултата през сезона.

ERC е дал началото на международната кариера на пилоти като Андреас Микелсен и Еспека Лапи. Медийното внимание към шампионата е сериозно, а конкурентията - изключителна.

“Не е тайна, че всеки пилот се бори за победа, но поради факта, че това е ново и много различно предизвикателство за мен, аз и екипът ми сме си поставили реалистични цели, заявява Григоров. За този сезон искаме да покажем стабилно и сигурно темпо. С всеки изминат километър да се подобряваме и да трупаме опит за 2020“. Пилотът не крие, че иска да се състезава във WRC в категорията R5. Шампионът в ERC3 Junior получава от организаторите награда – да се включи за две състезания от ERC 2020 с Skoda Fabia R5.

 

Много практичен и интересен!