Това е горещото Peugeot 508 Sport Engineered Concept

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

27 Feb 2019

Така-а-а. И Peugeot влиза в отбора на бързите хибриди. Пред вас е 508 Sport Engineered Concept, а зад дългото име се крие плъгин хибрид с много коне, още повече нютони и всичко това в името на скоростта.

Задвижването е поверено на 1,6-литровия двигател PureTech 200, като към неговите 200 коня са добавени 310 от два електромотора. Общата системна мощност е около 400 к.с. (тук обичайната математика не значи нищо), а въртящият момент - 500 Нм. Интересното е, че голямото бързо Peugeot ще вдига 250 км/ч и ще спринтира до 100 км/ч за 4,3 секунди, но в същото време ще бъде способно на цели 50 км изцяло на ток. Последното е възможно благодарение на 11,8-киловатчасова батерия на борда.

За да отговори на по-голямата мощност, Peugeot разширява предната следа с 24 мм и поставя два чифта Michelin Pilot Sport 4S.

Прототипът е получил 3D принтирани детайли за подобряване на аеродинамиката, които едва ли ще запазят мястото си до конвейра.

Техниката обаче вероятно ще запази доста от мощта си, което звучи обещаващо.

Интериорът също е доста привлекателен - с кожа, алкантара и дори въглеродни влакна. Не ни интересува дали последните ще бъдат налични в серийния модел, но гласуваме с две ръце за производството на бързия лъв.

 

Първородната Godzilla!