MBUX на Mercedes вече включва компютърни игри, които ще се управляват с волана и педалите в колата

  • Галерия с 5 снимки Галерия с 5 снимки

12 Mar 2019

Разработената в България от Visteon операционна система MBUX предлага не само обичайните възможности за гласов контрол, управление с жестове или бутоните на волана. Инфоразвлекателната система вече дава възможност да играете Mario Kart (всъщност версията с отворен софтуер SuperTuxTart).

Как става? С волана и педалите за управление на колата! При това системата е свързана с климатика и амбиентното осветление в интериора, така че насочва към лицето ви студен въздух, когато дигиталната кола ускорява. И стяга коланите, в случай на “катастрофа”.

Засега игралните възможности са налични само по време на изложението за потребителска електроника в Барселона, но според запознати Mercedes действително обмисля да осигури възможност да играете, докато сте зад волана. Разбира се - това ще става само при паркирано возило в гаража, така че не си представяйте как се случва, докато чакате в задръстване… От съображения за сигурност, предполагаме…

Mercedes готви и нови игри, а възможността да играете с тях в личната си кола вероятно ще бъде налична още преди края на годината.

 

 

Първородната Godzilla!