Ford Kuga - чисто нов и с три хибридни версии

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

05 Apr 2019

Ford обещава, че новата Kuga ще е един от най-добрите кросоувъри. Нищо чудно, базиран е на Focus. Очакваме го в края на годината или най-късно през януари. Голямата промяна е в задвижващите системи. Ford вече ще предлага плъгин хибрид с пробег до 50 км изцяло на ток и 225 к.с. Интересното е, че тук бензиновият двигател е 2,5-литров атмосферен - решение, което Toyota използва за хибридите си. Батерията е с капацитет от 14,4 кВтч и не предлага бързо зареждане.

Ще има и втори хибрид, който пак според жаргона на Toyota Ford нарича “самозареждащ се” - т.е. без кабел. Иначе идва и 48-волтова версия, която също би следвало да предлага супер икономичност от 1,5-литровия и 2-литровия бензинови турбо мотори. И съвсем традиционно - очаквайте 3-цилиндровия мотор, познат ви от почти всеки друг Ford - тук със 120 и 150 к.с.

Интериорът е откраднат от Focus и включва разните модерни джаджи за помощ при шофиране - следване на лентата, адаптивен круиз, WiFi… Както стана традиция при Ford напоследък - очаквайте версии ST, Vignale и Titanium - посветени съответно повече или по-малко на спорта и лукса.

Въпросът е ще бъде ли това достатъчно, за да се изправи Kuga срещу Tiguan, Kodiaq и компания...

 

Много практичен и интересен!