Търсите си практически нова Alfa 8C Spider? FCA предлага една, която не е напускала завода

  • Галерия с 19 снимки на двете коли Галерия с 19 снимки на двете коли
  • Купето е на 2753 км, докато роудстърът по същество не е каран Купето е на 2753 км, докато роудстърът по същество не е каран

08 Apr 2019

Всъщност колите, които се продават са две - 8C Spider и Competizione. И двете са част от съвсем ограничени серии от по 500 броя. И двете собственост на FCA. В случая с роудстъра става въпрос за кола, която въобще не е напускала завода на компанията, откакто е произведена през 2010. Състоянието ѝ не просто е на чисто нова кола, но и току-що всички елементи, които изминалите 9 години са могли да повредят, са възстановени или заменени с нови. В заводски условия, плюс пълно сервизиране. Така че сделката изглежда супер добра.

Ако предпочитате купето 8C Competizione, то конкретният екземпляр е произведен през 2007, бил е собственост единствено на FCA и в момента има навъртени едва 2753 км. По него също са подменени и сервизирани всички необходими детайли, така че състоянието е “взимаш и караш”.

Двете суперколи на Alfa се задвижват от идентичен 4,7-литров V8 с 450 к.с. и 470 Нм. Той е свързан с 6-степенна роботизирана скоростна кутия. Времето до 100 км/ч отнема 4,6 секунди по пътя към максимална скорост от 295 км/ч.

Нямаме информация за цената, която колекционерите ще трябва да платят на FCA, но като нови колите струваха около четвърт милион евро...

 

Много практичен и интересен!