Дизайнер със страховита визия за Русия през 2077 година: летящи Лади и роботизирани УАЗ-ки

  • Галерия рендъри от Евгени Зубков - Русия през 2077 година Галерия рендъри от Евгени Зубков - Русия през 2077 година

10 Apr 2019

В наши дни, работата на независимите дизайнери, близки до автомобилната индустрия, все по-често става популярна благодарение на социалните мрежи. Обикновено сме свикнали да виждаме виртуални разработки на тема нови модели или вариации на съществуващи коли, но днес попаднахме на нещо доста по-различно.

Запознайте се с дизайнера Евгени Зубков, който очевидно има изразен афинитет към постапокалиптичното изкуство. Instagram каналът му е пълен с въздействащи творби по темата като в последната си колекция Зубков представя плашеща визия за това как ще изглежда Русия през 2077 година. Прелюбопитно и доста тревожно.

В галерията по-горе можете да видите избрани рендъри от серията като на първо място сме поставили изображенията, свързани по един или друг начин с автомобилната тематика. Дизайнерът рисува свят, в който връзката между човека и машината е още по-задълбочен от сега, но от друга страна някои неща остават непроменени с десетилетия.

Със страхопочитание гледаме към изображението с бусче УАЗ, което вместо колела разполага с роботизирани „крака“. Не по-малко ни плаши и полицейската Лада 2107, зад която гордо на пост стои войник с автомат АK47 на рамото. Най-малко стресираща изглежда лилавата летяща Лада, кръжаща над заснежените улици на Москва.

Част от рендърите в галерията нямат много общо с автомобилите. Сложихме ги там просто, за да създадем по-цялостна представа за стила на Зубков. Enjoy!

Първородната Godzilla!