Porsche 911 Speedster е лебедовата песен на серията 991. Отдолу се крие GT3 под прикритие


18 Apr 2019

В шоурумите на Porsche вече се продава прекрасното ново поколение на 911 със заводски индекс 992. Въпреки това, някои от версиите на предишната генерация продължават да се предлагат, а към тях вече има и ново попълнение. Всъщност, чисто новият 911 Speedster е последният вариант, който 991 ще получи. Видяхме го като концептуален автомобил миналото лято, а сега влиза и в серийно производство.

Правещият дебюта си в Ню Йорк автомобил се базира на 911 GT3 и използва същото хардкор окачване. Формата на купето е класически спийдстър, а сгъваемият покрив се управлява на ръка. Това е не просто old school, а спомага и за намаляване на общото тегло на спортната кола – същото правят и карбоновите калници и капак на багажника.

Задвижването идва от 4.0-литров боксер с 502 к.с. Може би най-готината част е, че 6-цилиндровият агрегат ще се предлага само с 6-степенна ръчна скоростна кутия. Зад 20-цоловите джанти с централен болт за захващане се крият керамични спирачки, които са двойно по-леки от стандартните, казват от Porsche.

Другите важни цифри. Ускорението от място до 100 километра в час отнема 3.9 секунди, а максималната скорост на движение достига 309 км/ч. Теглото е само 1 425 килограма.

Porsche ще започне да приема поръчки за новия Speedster от май тази година, а доставките ще бъдат изпълнявани от лятото.

Първородната Godzilla!