Този Chevrolet Tahoe Suburban счупи интернет и сега се продава за почти $100 хил.

  • Галерия - 13 снимки с тунингования Chevy Tahoe Галерия - 13 снимки с тунингования Chevy Tahoe

23 Apr 2019

Американската автомобилна култура е доста по-различна от европейската и японската. Това е вярно по много различни критерии, но един основен такъв е, че малцина извън САЩ разбират концепцията на направените Зад Океана тунинг проекти. Ето един чудесен пример за това.

Този Chevrolet Tahoe Suburban е произведен през 2015 година и в последствие е подготвен от малък екип техници за изложението SEMA в Лас Вегас. Макар и да изглежда определено странен по нашенските разбирания, в САЩ го боготворят. С лекота това е едно от най-обсъжданите тунинговани возила през последните години, а с времето то успя да се появи и в няколко рекламни клипчета.

Всъщност, идеята зад проекта е да почете класическите двуврати SUV-та от предишните десетилетия. В миналото Tahoe също се предлага и с две врати, а версията тук е вдъхновена от моделите през 70-те години на миналия век. Междуосието е скъсено, задните врати са махнати, окачването е повдигнато драстично и – естествено – машината се търкаля на 33-цолов колела.

Под капака се крие заводският за модела 5.3-литров V8, който обаче е преработен в известна степен. Агрегатът получава нова изпускателна система, по-добро охлаждане и „дишане“ и други по-маловажни модификации. За жалост, не разполагаме с информация за максималната мощност.

В момента возилото е пуснато за продажба от Art & Speed Classic Car Gallery. Цената е 92 900 щатски долара и, с оглед на популярността на SUV-то в интернет, силно се съмняваме, че каквито и да е пазарлъци ще минат.

Лукс от Китай!