85-годишен влетя с Mercedes в мол в Хамбург. Разсеяност, а не тероризъм

  • Снимки от мястото на инцидента Снимки от мястото на инцидента

01 May 2019

Възрастен господин от северния град Хамбург в Германия загуби контрол над автомобила си Mercedes-Benz и се вряза в мол вчера сутринта. Бързаме да ви успокоим – тук далеч не става дума за терористична атака или нещо подобно, а за класическа разсеяност и невнимание.

85-годишният шофьор паркирал пред Alstertal-Einkaufszentrum, най-големият търговски център в Хамбург, когато внезапно джипката полетяла напред, счупила витрините, прелетяла пет стъпала и се спряла като по чудо на ръба на ескалатор. Както е видно от снимките, половината на SUV-то виси - как точно са успели да измъкнат шофьора и неговия спътник при целия този шок, не знаем. За радост, по данни на местната полиция, слабо ранени са само двама от клиентите на мола без каквато и да е опасност за живота.

Причината за инцидента? Полицията раследва и към момента можем основно да спекулираме, но на нас ни изглежда на класически случай на грешен избор на педал. Сещате се, от онези, дето стават по филмите – натискаш силно газта вместо спирачката и в паниката губиш напълно контрол над колата.

Много практичен и интересен!