Имате стар Honda Civic? Превърнете го в хот хеч със задно и централен V6 двигател

  • Девет снимки с горещия хеч Девет снимки с горещия хеч

05 May 2019

Приликите тук са очевидни – тази машина определено е вдъхновена от Renault 5 Turbo и това всъщност е страхотно. В наши дни липсват подобни налудничави разработки и затова решихме да ви споделим повече информация за тази – Honda Civic от трета генерация с централно разположен мотор и задно предаване.

Проектът стартира с 2.5-литров V6 мотор от Acura, поставен зад предните седалки. Необходими са куп модификации, но в крайна сметка резултатът е добър и хечът се наслаждава на новия си мотор доста дълго време и дори печели няколко състезания по раликрос. Първият му собственик решава да стартира нов проект и се разделя с колата.

След няколко различни собственици, тя се озовава в сегашния си стопанин, който пък решава да смени мотора още веднъж. Този път се залага на 3.2-литров агрегат, отново V6 и отново от Acura. С времето той усъвършенства визията и представянето на хеча, като дори на шега започва да обяснява на хората, че това е заводско изпълнение – таен проект на Honda в годините на Група Б от WRC.

Изгледайте видеото по-долу, за да научите всички детайли по проекта от първоизточника. След това помислете дали идеята не е страхотна и дали ръждивият Civic в двора ви не може да получи подобно бъдеще. Just think about it.

Много по-добра от предишната?