1985 Mazda RX-7 Evo Group B Works е една единствена и никога не се е състезавала

  • Галерия от 18 снимки. Галерия от 18 снимки.

09 Feb 2019

RM Sotheby’s ни разкрива поредното автомобилно съкровище, поредното златно парче от автомобилната история. В случая това е 1985 Mazda RX-7 Evo Group B Works, парче от златните години на рали спорта, кола направена само седем пъти.

Състезателния отдел на марката получава задание да произведе едва 20 броя от модификацията, но в крайна сметка биват произведени само 7. В последствие Group B спира да съществува през 1986, а тази кола с шаси MRTE 019 така и не вижда чакъла на отсечките. Автомобилът не е каран никога в състезание и се смята за единственият оцелял от серията, което го прави още по-ценен.

В началото на живота си е държан в Белгия, в халетата на Mazda Racing Team Europe, след което е купен от швейцарски вносител на марката. Оттам колата попада в Скандинавия, за да бъде закупена от сегашния и притежател, който я подлага на „лека“ реставрация, за да бъде всичко точно.

Цената? От RM Sotheby’s все още не са публикували прогнозните стойности, но колкото и да са високи те, определено ще си заслужава.

Лукс от Китай!