Изненада: кемперите се представят ужасно на краштестове. Видео

  • Галерия с 5 снимки. Галерия с 5 снимки.

15 May 2019

Всъщност, вместо „изненада“, правилното начало на заглавието е „логично“. Все пак кемперите, които в много англоговорящи страни наричат ‘RV‘s’ (Recreational Vehicles) представляват бусове, пълни с мебели, кухненски принадлежности и разнообразна покъщина. По-обемни и по-тежки са от базовите машини, но пък за сметка на това не са особено бързи. По-бавни, но достатъчно бързи за да пострадате в случай на инцидент. А и, като знаем, скоростта при челен удар се сумира, така че…

Но, оставяме настрана разсъжденията и пристъпваме към причината за провеждане на тези краштестове и резултатите от тях. Причината е, че този тип „мобилни жилища“ става все по-популярен. Шведската транспортна администрация посочва скок от 50% в регистрациите на кемпери за периода 2014-2019-та година. Двойно за период от по-малко от 5 години.

Именно това е накарало шведските власти да се заемат с дейността, която ще видите в това видео. А до какво ще доведат те? Може би до създаване на нови нормативи, касаещи кемперите? Предстои да разберем в бъдеще.

Лукс от Китай!