Mercedes работи по новата S-Class - вижте шокиращия дисплей в кабината

  • Надникнете в интериора на новата лимузина Надникнете в интериора на новата лимузина

17 May 2019

Тенденцията да виждаме все повече, по-големи и по-функционални екрани в автомобилите може би не се харесва на всички, но можем да се обзаложим, че няма да премине скоро. Напротив, съдейки по предстоящи нови масови продукти като Volkswagen Golf, нещата ще продължат да се движат в такава посока. За това ни подсказва и това шпионско видео, което се опитва да хвърли поглед към интериора на новата S-Class от Mercedes-Benz.

Специалисти прогнозират, че луксозният седан със заводски индекс W223 ще се превърне в най-високотехнологичния модел, който немците някога са разработвали. Както е видно от видеото, а и от снимките, които извадихме от него, размерите на дисплея в централната конзола ще са близки до тези, които познаваме от екрана в Tesla Model S. Засега можем само да гадаем за приложенията, които ще са вградени в инфотейнмънт системата.

По всичко личи обаче, че управлението на почти всички функции ще се поеме от този екран. Все пак, надеждите остават, че поне силата на аудио системата и контрола на климатичната система ще бъдат изведени на малка конзола с физически бутони в долната част на централния масив.

Лесно се вижда и големият дисплей, който играе ролята на инструментно табло пред погледа на шофьора. Странно изглежда дебелата му рамка, но най-вероятно инженерите са поставили различни сензори по външния край на таблета.

Първородната Godzilla!