Brabus AMG GT 4dr вдига 100 км/ч за 2,9 секунди

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

30 May 2019

Когато карахме най-мощния Mercedes (видеото долу) не останахме с впечатлението за липса на мощност. Знаете обаче как разсъждават пичовете от Brabus - харесват числото 800 и това си е. Вследствие на което пред вас е една от най-мощните четириврати коли на света - Mercedes-AMG GT 4 Door Brabus 800.

Последното число се дължи на мощността в конски сили, благодарение на чифт чисто нови турбота. Въртящият момент също е закръглен за по-добър фън шуй - на 1000 Нм. С оглед на предходния факт не е особено невероятно, че първите 100 км/ч ще бъдат достигани за 2,9 секунди по пътя към електронно ограничената максимална скорост на 315 км/ч.

И понеже звукът е плашещо брутален, Brabus предлага бутонче “Coming Home”, с което да пощадите съседските кучета. На другия спектър на трясъците се намира режимът Sport, програмиран да извлича цялата акустична мощност от стоманената изпускателна система и 4-литровия V8.

Пневматичното окачване е програмирано да приближава колата към асфалта с 25 мм, докато карбонови аеро детайли подобряват поведението при високи скорости.

Други визуални промени, които не бива да пропускате, са стилните джанти с размер 21 инча отпред и 22 инча отзад. Интериорът е подсилен с черно-бяло решение на кожената тапицерия и много, ама наистина много, емблеми Brabus.

 

 

Много практичен и интересен!