Chevrolet Camaro и Corvette остават в продажба в Европа само още два месеца. Вижте защо


07 Jun 2019

През последните години американските производители най-накрая започнаха да внасят официално най-екзотичните си модели на европейска земя. И докато за Ford Mustang това беше един наистна успешен ход, то по всички личи, че приключението за конкуренцията от Chevrolet върви към своя край.

По данни на едно от водещите автомобилни издания на Острова (Motoring Research), Corvette и Camaro ще останат в продажба на Стария Континент до края на август тази година. Причината за последващото им изтегляне от дилърите е все по-стриктната програма за намаляване на вредните емисии на континента.

Във Великобритания двата спортни модела ще се предлагат в следващите два месеца и половина от дилъра Ian Allan Motors. В голяма част от останалите страни от Европа също има поне по един дилър, който разполага с колите, като тяхната съдба ще бъде подобна.

Бърза справка на немския сайт на Chevrolet показва, че Camaro все още се продава в Германия с базова цена от 44 700 евро, а Corvette струва поне 91 450 евро.

Chevrolet готви изцяло ново поколение на Corvette, което ще направи драстичен обрат в цялостната си концепция. Все още не е ясно дали новият Corvette C8 ще се появи изобщо на пазара в Европа, тъй като засега не са известни емисионните му параметри.

Лукс от Китай!