Skoda Karoq Velo е хитър байкърски модел

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

11 Jun 2019

Skoda обича хитрите детайли - чадъри ала Rolls във вратите; стъргалка за лед с комбинирана линийка за дълбочината на протектора, скрита в капачката на резервоара; държач за билетчета на предното стъкло - все дребни, но уместни детайли, верни на слогана Simply Clever.

В същия дух е и новият Karoq Velo, все пак Skoda знае това-онова за Тур дьо Франс и колоезденето. При проектирането са взети предвид идеите на над 1500 собственици на Skoda, които са поискали от компанията по-добър начин за транспортиране на колелата си.

Какво включва Karoq Velo - водоструйка за кални колела, система за бързо залепяне на спукани гуми, мини пералня за калните ви дрехи, хладилник и багажник за три колела, при което на борда остава място за трима пътници.

Диодни светлини в багажника ще помагат за бързи нощни ремонти (има щедро оразмерена кутия за инструменти), а WiFi точка дава възможност мигновено да качите своите приключения в Strava, Relive и каквите приложения използвате, докато въртите. И като стана въпрос за социални мрежи, Karoq Velo си има собствен дрон с магнитна площадка за кацане и система за автоматично следене на колоездача.

Колата е експериментална и едва ли ще стигне до серийно производство, но някои от елементите със сигурност ще се появят в каталога с допълнително оборудване на чехите.

 

Много практичен и интересен!