TopGear сезон 27 започна с Ferrari 488 Pista срещу McLaren 600LT и нови водещи

  • Галерия с 34 снимки. Галерия с 34 снимки.

18 Jun 2019

Сериозна битка, макар и McLaren 600LT да е осезаемо по-евтин от 488 Pista. Крис Харис тества двете коли с пълна газ и излъчва победител, който е… изпъчен в епизод 1 от сезон 27. Но, в случая не е важен победителят, а самия епизод, защото освен първи за сезона, той бе и дебютният за Пади Макгинес и Фреди Флинтоф, новите водещи, идващи на мястото на Мат Лебланк и Рори Рийд.

Нашите впечатления? Ясно е, че шоуто никога няма да бъде като по времето на Джезата, Хамстера и Капитан Бавен, но все пак, как се представи (частично; Крис Харис остава) новото трио? Представиха се добре, като единственото, което прави по-натрапчиво впечатление бе английският на двамата новобранци и особено на Пади.

Пади Макгинес е с ирландски произход, роден е в Ланкашир, Северозападна Англия, което предполага, че ако нивото ви на английски е под средното, ще ви е трудно да разбирате някои от нещата, които казва. Роденият в същата област Фреди говори малко по-ясно.

Общото впечатление обаче? Супер заснет епизод с готини автомобили, който обаче не е нещо особено. Вероятно ще ни трябват още няколко за да свикнем с новите образи, които далеч не са лоши, но и знаем това, което написахме и по-горе -  TG никога няма да бъде същия, без онези тримата.

The Grand Tour също не може да бъде, като едновремешния Top Gear, независимо, че там са въпросните господа, оставили толкова дълбока и трайна следа в световната автомобилна култура. Защото така работи света: някой неща се случват в определено време и никога не могат да се повторят.

Нещо, което продуцентите на TGT, начело с Анди Уилман, знаят много добре. И именно заради което последният епизод на The Grand Tour бе и последният във формата, който помним от първите TG серии с Джезата (от 2002-ра; иначе предаването датира от далечната 1977-ма), макар и леко изменил се при последния проект на неразделното трио. Вече няма да има тента, няма да има публика. Очакват ни само епизоди в така обособилия се ‘Special’ формат.

Та, заключението? Пожелаваме успех на Крис Харис, Пади и Фреди, ще следим TG с интерес и се радваме, че – макар и не магично, както преди – предаването остава на супер високо ниво. Ще гледаме също и The Grand Tour, кратките филмчета на Petrolicious, Carfection, Carwow и останалите, не защото работата ни е свързана с автомобили, а защото въпросните продължават да ни вълнуват искрено, със същата сила с каквато го правеха и през 2002-ра, а и по-рано.

Лукс от Китай!