Продадоха последния Corvette C7 за скромната сума от 2,7 милиона долара

  • 10 снимки с последния Corvette C7 10 снимки с последния Corvette C7

01 Jul 2019

Който поръчал – поръчал. Chevrolet приключи с производството на Corvette от моделно поколение С7 и дори продаде последния сглобен екземпляр. От тук натам, все още можете да си закупите суперколата от вече предишното поколение, но ще трябва да се задоволите с вече сглобен и специфициран екземпляр, който стои на склад.

Последният засега Corvette с предно разположен двигател намери новия си собственик по време на търг проведен от реномираната компания за аукциони Barrett-Jackson. Наддаването приключи при 2,7 милиона долара, които бяха дадени от анонимен наддавач по телефона. Машината е черна от ниво на оборудване 3LZ и има 6,2-литров "осмак" с 650 к.с. 

Добри новини от цялата история не липсват. Първо, кинтите ще отидат по сметката на американска фондация, която се занимава с изграждане на безплатни домове за военни ветерани. Специалното тук е, че организацията с име Stephen Siller Tunnel to Towers Foundation строи къщите спрямо специалните нужди на пострадалите във военни действия.

Но това, което ни интересува далеч повече, е фактът, че съвсем скоро ще видим чисто нов Corvette. За него говорихме няколко пъти, а целият свят ще види автомобила в пълния му блясък на 18 юли тази година. Някои са толкова нетърпеливи, че дори похарчиха луди пари за пропуск за събитието по представяне. Говорим за над 15 хиляди долара, хора.

Първородната Godzilla!