Драг състезанието, което всички чакахме: Toyota Supra срещу BMW Z4 (видео)

  • 7 снимки с братята от различна майка 7 снимки с братята от различна майка

08 Jul 2019

Ето го, случва се най-накрая. Чакахме гонка между новите Toyota Supra и BMW Z4 и такава се появи от британците CarWow. Две коли, които са много еднакви и същевременно доста различни, както ще се убедите от видеото.

На старта застават Z4 като роудстър и Supra като класическо спортно купе. Двете машини делят един и същи двигател – 3-литровия В58 на BMW, който генерира 335 к.с. Задвижването е на задните колела, а трансмисията – 8-степенен автоматик от ZF.

Дотук пълният паритет е налице. Но какво прави всъщност двата модела различни? Ами, най-малкото, теглото, като Z4 е по-тежко с около 40 килограма поради факта, че е кабриолет. Можете да бъдете сигурни, че има и безброй разлики в настройките на двете коли. Точно там се крие магията.

Както ще видите във видеото, единият автомобил е значително по-бърз от другия - имена няма да споменаваме, за да не ви развалим кефа от гледането. От CarWow дори повтарят състезанието, за да са напълно сигурни в резултатите. Насладете се на гонката и ни споделете вашите размисли по темата.

Лукс от Китай!