Развиващо 325 км/ч Audi RS 7 е най-бързата бронирана кола в света

  • Галерия с 13 снимки Галерия с 13 снимки

10 Jul 2019

Бронираните автомобили обикновено са големи лимузини или мудни кросоувъри. Обичайно нещо от типа S-клас, Range, които тежат над три тона и не са известни с динамиката си. С други думи - не са най-спортните коли на света. Което е обяснимо - приоритетите тук са други.  AddArmor смята, че тази тенденция трябва да бъде променена и представя развиващия 325 км/ч Audi RS 7 Sportback с тунинг пакет от APR.

Въпросният пакет увеличава мощността на 4-литровия битурбо V8 до 770 к.с., а въртящия момент - до 1085 Нм. Благодарение на това бронираното RS 7 вдига 100 км/ч за 3,1 секунди.

Вместо балистична стомана са използвани поликарбонати, които тежат с 60% по-малко. Прозорците също не са обичайните с балистично стъкло, а смес между него и поликарбонати. Цялата защита на колата добавя едва 91 кг, а е достатъчна за ниво B4 на защита - т.е. срещу малки огнестрелни оръжия от типа на Magnum 44 калибър. 

RS 7 от AddArmor разполага също със система, която разпръсква лютив спрей край колата, възможност за изстрелване на димки и нещо, което се казва “звуково оръжие”. Гумите са предвидени за движение и след прострелване, а по дръжките на вратите в случай на опасност се пуска ток. Предната броня е подсилена, за да служи като ролбар, в случай, че трябва да напуснете мястото, независимо от препятствията пред себе си… Радиаторът е допълнително защитен. Звучи добре.

На борда пътниците са подсигурени от система с кислородни маски, в случай, че се опитват да ви задушат. 360-градусова система от камери за нощно виждане би вършила работа и в случай на гъст дим около колата. 

Когато играта наистина загрубее, в багажника ще откриете кутии за оръжия с биометрично отваряне. Телефонът за спешни случаи се избира автоматично, ако ги отворите, така че полицията и линейките вече идват към вас.

Бронираното RS 7 се предлага за 182 хил. евро, което е с около 80 хиляди над цената на стандартното RS 7. И все пак става въпрос за кафез, който вдига 325 км/ч...

А може би предпочитате брониран и удължен Cullinan?

Първородната Godzilla!