Toyota Supra с двигател от BMW M3? Засега не, но никога не казвай никога...


12 Jul 2019

Наскоро разбрахме колко мощна и бърза всъщност е новата Toyota Supra. Макар и на практика да е технологичен двойник на BMW Z4, машината засега показва по-добри динамични способности. Има ли място за развитие? Винаги.

Въпреки че вероятността за това е минимална, BMW би се съгласил да даде двигател от М дивизията си на японската марка за хардкорд версия на Supra. Признанието идва лично от Маркус Флаш, който говори за авторитетното издание Autocar.

В коментара си Флаш споделя, че от Toyota засега не са се свързвали с BMW в търсене на разрешение за използване на 3-литровия S58 от M3. Ако запитване пристигне, добавя Флаш, то ще бъде обмислено сериозно. „Никога не бих казал никога“, казва в заключение босът на BMW M.

Припомняме, че моторът съществува в две силови версии – с 473 и 503 конски сили. Която и от тях да попадне в коша на новата Supra, резултатът, сигурни сме, ще бъде повече от задоволяващ. Дали идеята някога ще види бял свят обаче? Честно казано, надяваме се, но не вярваме, че е възможно.

Първородната Godzilla!