Audi излъска SQ7 TDI - ще различите ли новата версия?

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки
  • Старият вариант на колата с четириъгълните ауспухови накрайници Старият вариант на колата с четириъгълните ауспухови накрайници
  • Старата предница все още изглежда модерно и готино Старата предница все още изглежда модерно и готино
  • Старият интериор със стоящия отгоре дисплей Старият интериор със стоящия отгоре дисплей

22 Jul 2019

На третата година от живота си Audi SQ7 TDI получи обновяване в стила на новото Q7 и брат му SQ8. Промените са доста, така че ще разпознавате колата лесно - по фаровете, новата решетка и брони, както и по хромираната лента, която съединява задните светлини.

Четириъгълните ауспухови накрайници са заменени от кръгли, нови са и джантите.

Колкото и разлики да откривате отвън, истинската работа на дизайнерите е била в интериора. Стърчащият над таблото екран е заменен от два нови - вградени в таблото. Горният служи за навигацията и инфоразвлекателната система, а долният - за настройките на климатика и седалките.

В списъка с допълнително оборудване откриваме богатство, характерно за върховия автомобилен клас: гласово управление с асистента Alexa, навигация, синхронизирана с Google Earth, превръщане на колата в Wi-Fi точка, 4-зонов климатик, меко затваряне на вратите и матрични диодни светлини.

Под предния капак промени няма, което не задължително е нещо лошо. 4-литровият битурбо дизелов V8 продължава да има 435 к.с. и 900 Нм и да ускорява до 100 км/ч за 4,8 секунди, благодарение на серийната система quattro. Завиването на четирите колела е стандартно за модела, за разлика от керамичните спирачки, за които ще трябва да доплатите. Първите доставки се очакват през септември. 5-местната версия идва с цени от 94 900 евро, а 7-местната стартира от 96 420 евро.

 

Лукс от Китай!