Вече официално можете да си купите руска лимузина като на Владимир Путин

  • Този автомобил може да бъде ваш - вижте го в детайли Този автомобил може да бъде ваш - вижте го в детайли

25 Aug 2019

Ако подобната на Rolls-Royce лимузина на руския президент Владимир Путин ви харесва много, то имаме добри новини. Срещу скромната сума от около 274 хиляди долара ще можете да си поръчате машината от първия шоурум на марката Aurus, която я произвежда.

Въпросното дилърство отвори врати в Москва, но това е само началото, твърдят от марката. Плановете са амбициозни – шоуруми би трябвало да се появят в Европа, Китай и дори Африка. Следващата цел е Пекин, като там дилърството ще стане факт до около 12 месеца.

Моделът, в който Путин се вози, носи името Senat. От февруари тази година вече и редовите граждани могат да правят поръчки за него, като посочената по-горе цена е за базовия модел. Все пак, дори и в тази версия, получавате сериозен хибридизиран V8 мотор с 590 к.с.

Отварянето на първия публичен шоурум на Aurus идва почти година след официалната премиера на Senat по време на изложение в Москва. В бъдеще фирмата планира да лансира още няколко модела, между които голям луксозен кабриолет, ван и SUV. Изцяло електрически автомобил трябва да се появи до пет години.

Лукс от Китай!