Този прототип ще се превърне в изцяло електрически SUV, вдъхновен от Mustang. Засега гледката не е впечатляваща


06 Sep 2019

Ford подготвя лансирането на доста интересен нов модел. От американската компания работят по изцяло електрически високопроходим автомобил, който визуално, а и концептуално, до голяма степен ще бъде вдъхновен от легендата Mustang. Вече имаме малко по-конкретна информация какво да очакваме от возилото.

В прес рилийз, акомпаниран от няколко снимки и видео, Ford коментира настроенията на потребителите по отношение на електрическите коли. От компанията сочат, че много нисък процент от тях все още вярва на EV-тата, но тенденциите все пак имат положителна посока на развитие.

Далеч по-интересно за нас е да видим този сериозно замаскиран прототип на въпросния сериен модел. Неговото име засега не е известно, но знаем със сигурност, че той ще се появи и в Европа. До момента можем да съдим, че размерите ще са относително компактни, а цялостната визия най-вероятно ще излъчва увереност – точно това, което клиентите на електрически коли биха желали да видят.

В момента Ford тества колата на всякакви условия и дори температури от под 40 градуса по Целзий. Тестовете би трябвало да са към своя край, тъй като серийният модел би трябвало да се появи още в средата на следващата година. Да видим дали Ford ще успее да ни изненада.

Първородната Godzilla!