Новото издание Audi A5, дами и господа!

  • Голяма галерия с 36 снимки Голяма галерия с 36 снимки

07 Sep 2019

Audi представи обновеното A5 във версиите Coupe, Cabriolet и 4-вратото Sportback. Новото S5 също е тук и със сигурност това е едно от най-красивите Audi-та.

Промените следват тези от фейслифта на A4 - с новата предна решетка, промените в предната броня, по-големите отвори за охлаждане и фаровете, които ще се разпознават от километри, когато ви достигат на магистралата. Няма нужда от гаменско присветване, контурът им ясно казва “отдръпни се”. В задницата откриваме нов дифузьор, който прави колата да изглежда още по-широка, отколкото реално е.

Стандартно за всички модели фаровете ще бъдат диодни, като матричните диоди и “пълнещите се” мигачи са опция.

В интериора забележително е присъствието на новия 10,1-инчов екран на системата MMI - качен високо горе, където лесно може да бъде следен от шофьора по време на движение. Третото поколение MMI има по-изчистен дизайн и подобрения в гласовите команди. Разбира се, системата може напълно да се синхронизира с телефона ви.

С премиерата A5 ще се предлага с избор от три задвижващи системи, всичките в съчетание с 48-волтова електрическа система, която осигурява изключване на двигателя от задвижващия процес в определени ситуации. 

Базовото A5 е 35 TDI с 2-литров дизел със 164 к.с. Базовият бензинов мотор е 40 TFSI, който има 2-литров двигател със 190 к.с.

Както може би сте очаквали, S5 вече е дизел - 3-литров TDI с 347 к.с. и 700 Нм, комбиниран с 8-степенна скоростна кутия. S5 ще развива 100 км/ч за по-малко от 5 секунди по пътя към максималните 250 км/ч.

Доставките започват през есента, като цените в Германия стартират от 42 900 евро за A5 Coupe TFSI. S5 ще ви струва най-малко 66 500 евро.

 

Първородната Godzilla!