Audi S4 също минава на V6 дизел

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки
  • По табелката няма да го разпознаете По табелката няма да го разпознаете
  • Новият V6 TDI ще се предлага и за комбито Avant Новият V6 TDI ще се предлага и за комбито Avant

05 May 2019

Помните ли, че доскоро дизелът беше нещо лошо? Всъщност допреди само няколко дни. Благодарение на това, че VW Group сътвори невероятен скандал и изпрати на гилотината дизеловите коли от цял свят заради шашми с отчитането на вредните емисии. В голяма степен този скандал помогна за възхода на електрическите возила.

До днес. Когато отново VW Group се опитва да ни накара да върнем доверието си в добрата стара нафта. За оръжие на тази офанзива се използват S-моделите на Audi. Първо бяха S5, S6 и S7, а сега и S4 във версии седан и комби минава на TDI. Задвижващата система разчита на 3-литров V6 с 347 к.с. и 700 Нм, като предлага движение и с изцяло изключен двигател, макар и само за няколко секунди, благодарение на 48-волтовата си система на борда.

1800-килограмовият S4 достига 100 км/ч за по-малко от пет секунди и е електронно ограничен на 250 км/ч. Сходни числа с тези на C43 на Mercedes-AMG, но S4 ще харчи около 6,3 л/100 км, което е впечатляващо. Ако ръмжи като стария SQ5, то вероятно и звукът му ще ни допадне.

Остава да кажете - искате ли си дизела обратно!?

 

Първородната Godzilla!