Porsche докара Taycan от Ниагара до Ню Йорк (656 км) с една почивка за зареждане от 24 минути

  • Галерия с 8 снимки Галерия с 8 снимки

08 Sep 2019

Едно е да обещаваш бързо зареждане, а друго е да го поддържаш на практика. Porsche доказа, че Taycan е подходящ за дълги пътувания с прост експеримент. Веднага след премиерата на колата (тя се случи едновременно на три места по света, едното от които - Ниагарския водопад) два от екземплярите в Канада са тръгнали от Ниагара за Ню Йорк. 

 

В реални условия, включващи засилен трафик, лошо време и пътни ремонти, това е първото пътуване на готовия сериен екземпляр - без камуфлажи, без прототипи.

Porsche не съобщава за колко часа е изминато разстоянието, но в условията на трафик и съобразяване с ограниченията вероятно това е отнело около 7 часа. Първата и единствена почивка за зареждане се е случила в Блумсбърг, Пенсилвания, 405 км след потеглянето. В този момент колите са имали останал пробег от 62 км.

Всичко, което трябва да знаете за новото Porsche Taycan!

Зареждането е отнело 24 минути (от 14 до 85%), след което Taycan безпроблемно е стигнал до Ню Йорк за първи път.

Разбира се, с добре изградената мрежа от зарядни станции в Щатите подобно постижение не е нещо особено. Porsche просто демонстрира, че бързото зареждане е факт. Много по-сериозни са били усилията на компанията да гарантира, че Taycan може да бъде каран агресивно, както клиентите на марката са свикнали, без да активира защитни режими или да се нуждае от почивки между отделните моменти на натоварване.

Но това тепърва ще бъде проверено по време на първите тестове на серийната кола!

 

Много практичен и интересен!