Липсва ви Mercedes-AMG G65? Brabus има решение с новия G V12 900 - струва 605 хил. евро

  • 32 снимки с бруталния G-Class V12 32 снимки с бруталния G-Class V12

09 сеп 2019

Съвсем скоро на всички ще ни липсват V12 моторите. Редица компании, между които и стожери на 12-цилиндровото изкуство като BMW и Mercedes-Benz, обявиха ясните си намерения да се сбогуват с тези мощни, но лакоми агрегати след няколко години. За щастие, този момент все още не е настъпил и можем да се порадваме на зверове като този от снимките в нашата галерия.

Посрещнете Mercedes-Benz G-Class, доработен от Brabus. Тунерите дават името G V12 900 и, както то подсказва, под капака се намира 12-цилиндров двигател. Моторът е същият, който Mercedes поставя в S65 Final Edition, но тук е доработен и развива максимална мощност от 888 конски сили от 6,3-литров работен обем.

Въртящият момент си е направо изродски – 1500 Нм, като тази цифра ще срещнете само в каталозите. От Brabus ограничават електронно пиковия момент до 1200 Нм с цел да предпазят предавателната система на „кубчето“.  Освен задължителния софтуерен ъпгрейд, двигателят е получил нови изпускателни и всмукателни колектори, както и подобрена ауспухова система.

Благодарение на трансплантацията на V12 мотор, ускорението на тежащия над два тона джип до 100 км/ч се случва за само 3,8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 280 км/ч. За сравнение, Bentley Bentayga Speed, който се води най-бързият сериен SUV, може да развие скорост от цели 305 км/ч.

Цената? По-добре седнете и поемете дъх. Brabus иска 605 хиляди евро преди таксите за творението си. Само десет бройки ще бъдат сглобени и сме сигурни, че почти всички ще се продадат още на изложението във Франкфурт от утре.

Коментари
Коментирай

Sending ...