Подобриха рекорда за най-голяма сбирка на Ford Mustang – 1326 коли на едно място!


12 Sep 2019

Може би голяма част от вас, читателите на DizzyRiders, обича да ходи на сбирки, посветени на дадена марка, модел или просто автомобилно течение. Признаваме си – и ние се навъртаме от време на време по различни подобни мероприятия из страната. Но досега такова чудо не бяхме виждали.

Фенове на Ford Mustang от почти цяла Европа се събраха на полигона Lommel Proving Ground в Белгия. Събитието бе малко по-специално от обикновено, тъй като влезе в историята като най-посетеното събиране на собственици на спортния модел. По-точно, на едно място отидоха точно 1326 коли от всички поколения Mustang.

За да се впише като официален рекорд, постижението трябва да отговаря на определени изисквания. Всички автомобили трябва да се подредят в движеща се редица, като разстоянието между отделните коли не бива да е по-голямо от 20 метра. Пичовете са се справили със задачата и са подобрили рекорда от предишна голяма среща в Толука, Мексико, където е имало 960 коли.

Наред с информацията за рекорда, Ford сподели и малко повече детайли относно продажбите на Mustang в Белгия. Защо инфото е интересно ли? Защото това е пазарът, на който се продават най-много бройки от возилото на глава от населението. С две думи, 5500 продажби за първите шест месеца или скок с 3,7 процента спрямо миналото година при население oт около 11,35 милиона човека. Ако подобно съотношение имаше и у нас, то трябваше през първото полугодие на 2019 г. Мото-Пфое да е реализирал над 3000 Mustang-a.

Първородната Godzilla!