Taycan е първият електромобил на Hennessey

  • Първите три снимки на Hennessey Taycan Първите три снимки на Hennessey Taycan

25 Sep 2019

Няма и месец от официалната премиера на Taycan, а първият тунинг пакет вече е представен. Американският тунер гигант Hennessey е избрал Taycan, за да скочи в света на електромобилите за първи път.

Тексаското ателие пази детайлите в тайна, но не очакваме нещо радикално. Твърде вероятно е промените да се ограничат единствено до оптични детайли - по-широки и нископрофилни гуми, нови джанти, по-агресивни брони и спойлери, вероятно замяната на някои елементи в интериора с карбонови.

Едва ли Hennessey ще пипа по задвижващата система, поне на първи етап. Както разбираме от прес съобщението, по-късно тунинг ателието “може да обмисли” и силов тунинг за Taycan. В това отношение американците са пределно откровени: “Не искаме да преоткриваме колелото на пазара за електромобили, а само да го накараме да се върти по-бързо и да изглежда по-добре.”

Серийният Taycan беше представен в две версии: Turbo и Turbo S. И двете имат мощност от 625 к.с., като при овърбууст първата достига 680 к.с., а втората - 761 к.с. Не би било чудно, ако Hennessey приложи магията си, за да извади около 800 коня. По този начин времето до 100 км/ч от 2,8 секунди на Taycan Turbo S със сигурност ще падне още, а максималната скорост може да бъде отключена от електронното ограничение на 260 до над 300 км/ч.

Първородната Godzilla!