Audi A8 и Q7 вече и с плъг-ин хибридни версии

  • 81 снимки с двата хибрида 81 снимки с двата хибрида

08 Oct 2019

Audi продължава работата си по електрифициране на моделната си гама. Немците са готови с нови две плъг-ин предложения, които ще се присъединят към вече показаните Q5 и A7 Sportback PHEV. Този път става дума за флагманите Q7 и A8.

Пълните названия на двете коли са Q7 60 TFSIe и A8 60 TFSIe. Сложничко, но всъщност и двата модела използват идентична система с 3-литров V6 бензинов мотор, подпомаган от електромотор за системна тяга от 443 к.с. и 700 Нм въртящ момент. Ексклузивно ще се предлага 8-степенна автоматична скоростна кутия и Quattro задвижване на четирите колела.

И големият SUV, и луксозният седан могат да се похвалят с доста впечатляващи постижения на пътя, особено имайки предвид, че това изобщо не са спортни версии. Ускорението от място до 96 км/ч (0-60 мили в час) отнема точно шест секунди, а топ скоростта е 241 км/ч.

И при двете возила батериите са разположени под товарния под. Q7 използва 17,3-кВтч пакет, а при А8 откриваме малко по-малка 14,1-кВтч батерия. Електромоторът е разположен между двигателя с вътрешно горене и трансмисията. Пробегът с едно пълно зареждане на батерията е над 40 километра по цикъла WLTP и при двете машини.

Първородната Godzilla!