Новото Sandero влиза в тестова фаза. Дебютира през 2020

  • Пет снимки от папараците на Carscoops Пет снимки от папараците на Carscoops

10 Oct 2019

Dacia започна тестовете на новото поколение Sandero. Третото издание на хеча идва догодина, за да замени кола, която беше представена още през 2012 г. Очакваме новото Sandero да бъде по-луксозно и елегантно от предшественика си, ще предлага и повече технологични опции. Хоризонталните задни светлини, профилирания преден капак и тясното задно стъкло са все елементи, които подсказват желанието на Dacia за промени в посока нагоре.

Колата ще стъпва на платформата CMF-B, която използват новото Clio, а също новите Captur и Nissan Juke. Преминаването към съвсем актуална платформа ще бъде голям скок за Sandero и ще позволи много по-просторен интериор, повече сигурност и повече удоволствие от управлението. На борда ще може да се поръчат и повече технологични опции, които досега бяха недостижими за Dacia. Според слуховете е възможно с новото Sandero да дебютира първият хибриден модел на Dacia - нещо, което платформата CMF-B прави възможно.

Засега няма официална информация за двигателите. Нашите очаквания са Sandero да се предлага с 1-литровият 3-цилиндров турбо мотор на Renault със 100 к.с., който да замени стария 0,9-литров. Вероятно на борда ще се предлага също 1,3-литровият 4-цилиндров TCe със 115 к.с. и 1,5-литровият турбодизел Blue dCi с 95 к.с. с отделен резервоар за AdBlue.

Малко след премиерата на стандартната версия се очаква и дебютът на Sandero Stepway. Базовото Sandero в момента струва 14 390 лв., като третото поколение вероятно ще вдигне цената на базовия си вариант до около 18 хил. лв.

 

Първородната Godzilla!