Направиха първи драг тест на Taycan Turbo S срещу Model S P100D


17 Oct 2019

Дългоочакваното състезание на права линия е факт. Но вместо да даде много отговори, за мнозина то повдига повече въпроси. Видеото е дело на германците от Vox Automobili. Те събират чисто новото Porsche Taycan Turbo S с леко поостаряла Tesla Model S P100D за серия от тестове.

Клипът под текста показва само кратък тийзър, докато цялото видео може да се види на този линк (изберете Kapitel 2). 

Тестът се провежда на мокро и всъщност включва доста детайлно ревю на Taycan, включително за зареждане и шофиране по аутобан със скорости над 240 км/ч на мокро. Същинското сравнение обаче се случва на летище, където екипът прави няколко драг състезания и лосов тест. Любопитно е сравнението на качеството на изработка, дебелините на фугите, вниманието към детайла, когато става въпрос за уплътненията - последните сравнения убедително се печелят от Taycan. Когато говорим за сравнения обаче не бива да пропускаме факта, че Taycan Turbo S струва 185 хил. евро, докато тестваната Model S P100D може да бъде ваша за 103 хил. евро.

Във всичките тестове има ясен победител, който няма да издаваме, за да ви е по-интересно гледането. Със сигурност коментарите ще са много, още повече че това е тест, проведен от германско издание, а Tesla-та не е в най-новата си модификация Raven. Мокрото трасе също повдига някои въпроси. Но важното е, че битката вече излиза от зоната на предположенията и влиза в съвсем реални условия. Със сигурност ще последват още много подобни видеа, така че пригответе си пуканките и се отпуснете пред екрана...

 

Лукс от Китай!