Това Audi A1 от ABT не ви ли нaпомня на рали зверовете от Група Б?

  • 44 снимки с откачената А1-ца 44 снимки с откачената А1-ца

28 Oct 2019

Новото поколение Audi A1 си няма спортна версия. В миналото остана S1, а RS1 поне засега не виждаме как ще се появи. Единственият ви шанс за супер спортно А1 от новото поколение си остават тунинг компаниите. Един добър пример за това, което те могат да направят, е този А1 от ABT Sportsline.

За какво става дума. Майсторите на силовия тунинг за коли на VW Group пипнаха машината и й дадоха 40 допълнителни конски сили. Тоталката сега е 240 к.с. и 360 Нм, което са си сериозни числа за автомобил с подобни размери. Този вариант можете да си купите и вие.

Но! Даниел Абт, син на собственика и създател на ABT дивизията Ханс-Юрген Абт, разполага с единична бройка А1 с мощност от цели 400 к.с. Колата е в галерията и бихме с радост чули мнението ви за екстериорния боди кит. Според нас изглежда брутално.

Лесно можете да разпознаете някои компоненти, които са вдъхновени от DTM сериите, където Абт се състезава. Колелата са 19-цолови, а интериорът е подобавщо изродски. Разгледайте внимателно галерията по-горе, както и видеото, което показва возилото в детайли. Сред снимките ще откриете и серийния пакет на А1, който можете да си поръчате от ABT.

Първородната Godzilla!