ABT поправи пропуските на Audi по RS 6 и RS Q8

  • Галерия с 20 снимки на двата модела Галерия с 20 снимки на двата модела

19 Nov 2021

Пичовете от ABT Sportsline са готови с тунинг пакетите за RS 6 и RS Q8, които правят едни от най-бързите Audi-та още по-бързи. И в двата случая моделите са получили буквата S към името си, а 4-литровият туин турбо V8 се е сдобил с годишен бонус към мощността и вместо 600, вече има 700 к.с. За истински ценители ABT предлага дори втора стъпка на пакета, при която мощността скача на 740 к.с. В първия случай въртящият момент достига 880 Нм, а във втория – 920 нютона, нелоша бустерна доза спрямо стандартните 800 Нм. Тези промени са общи за двата модела.

По окачването е работено индивидуално. RSQ8-S сваля стандартното пневматично окачване с 25 мм в режим Comfort и с още 15 мм в Dynamic. Комбито RS6-S (ABT предпочита слято изписване, за разлика от възприетото от Audi RS 6 и RS Q8) пък е по-близо до асфалта с 25 мм на предния мост и 30 мм на задния. Антиролбарите са подсилени за по-малко накланяне в завой.

Промените по каросериите са изцяло изпълнени от карбон и включват нови сплитери и някои други детайли, между които частични престилки и крило в края на покрива. И двете коли идват със стоманени изпускателни системи с внушителни 10,2-сантиметрови дула. Комбито стъпва на нови 22-инчови джанти, а за кросоувъра те са дори 23-инчови. Тунинг ателието предлага също зимни джанти, които няма да се влияят толкова от солта по пътищата.

И за двете машини цената е една и съща – 42 900 евро за оптичните и мехаични промени. Което си е забележителна сума, откъдето и да го погледнете.

 

Лукс от Китай!