От Америка с любов: Shelby American GT500 Dragon Snake има 800+ к.с.

  • 11 снимки с GT500 от Shelby American 11 снимки с GT500 от Shelby American

05 Nov 2019

Автомобилната индустрия в САЩ отправя поглед към едно много специално събитие за феновете. От днес до края на седмицата ще се проведе SEMA – специализираното изложение за тунинг и афтърмаркет части. Имаме и първите премиери от там.

Запознайте се с Dragon Snake – другото име на тунинг проекта от Shelby American за най-мощния сериен Ford Mustang в продажба днес, а именно GT500. Няма да говорим много за бруталната визия – тя е въпрос на вкус (на нас ни харесва много!), а ще обърнем малко внимание на нещата под капака.

Там 5,2-литровият V8 на оригиналната кола е бил пипнат умело като е сложен по-голям суперчарджър. Сменени са колекторите и катализаторите, а заводският автоматик е преработен, за да се справи с повишената тяга. Резултатът е мощност от „над 800 к.с.“, както казват от фирмата, срещу 760 к.с. за стоковия GT500.

За съжаление, няма изнесени данни за въртящ момент, ускорение или време на четвърт миля. Все пак, за сравнение, стандартният автомобил има 850 Нм, вдига 100 км/ч за 3,3 секунди и завърта четвърт миля за 10,7 секунди. Очакваме всички тези числа да бъдат подобрени при версията на Shelby.

Важно е да се спомене, че към момента от компанията маркетират проекта като концепт. Това означава, че все още не можете да си го поръчате, тъй като предстоят довършителни дейности и последни изпитания и настройки. Когато най-накрая продажбите стартират, можем да очакваме цени от около 100 000 долара.

Първородната Godzilla!