Нова драг звезда - битурбо Dodge Charger с 1525 к.с. и 4х4

  • Галерия с 45 снимки Галерия с 45 снимки

06 Nov 2019

SEMA в Лас Вегас продължава с изгряването на нова звезда за драг пистата. Тя идва от доста нашумелите тунери от SpeedKore, които са си партнирали с MagnaFlow и HP Tuners, за да създадат може би най-нечовешкия Dodge Charger, който сме виждали до момента.

Машината се базира на модел Charger Pursuit от 2019 година, като стандартният двигател е сменен с 6,2-литров V8, на който са добавени два масивни турбокомпресора Precision 6466. Нови са колекторите, изпускателната система и инжекторите, като резултатът е впечатляващите 1525 к.с.

По-интересно е, че това далеч не е максимума, който агрегатът може да произведе. SpeedKore обещава, че след изложението ще продължи да доработва „осмака“ и спокойно можем да очакваме и над 1600 к.с.

Почти всичко по екстериора е направено от карбон – броните, огледалата, дифузерите, праговете и какво ли още не. За подсилен визуален ефект е добавен заводски widebody кит, а май забравихме да кажем, че тягата от мотора достига до четирите колела.

Автомобилът най-вероятно ще остане единствен по рода си. Той е поръчан от дългогодишен клиент на SpeedKore, който искал да изненада брат си за 65-тия му рожден ден. Е, надяваме се, че изненадата се е получила добре.

Първородната Godzilla!