Peugeot обяви завръщане в Льо Ман от 2022 година


15 Nov 2019

Peugeot Sport обяви официално намеренията си да се завърне в Световния шампионат за издръжливост от 2022 година. Французите ще се конкурират с производители като Аston Martin, Toyota и Scuderia Cameron Glickenhaus в новия клас Hypercar. Завръщането на марката ще стане факт, след отказването й от надпреварата през 2011 година.

Какво означава този ход? Hypercars ще дава възможност на отборите да участват с нов хипер автомобил или подобрена версия на стар такъв. Едно от важните условия е въпросната машина да бъде подкрепена от 20 серийни копия, които да се продадат на клиенти и да бъдат годни за употреба по обществени пътища. С две думи, идва хиперкола от Peugeot!

„Много съм развълнуван от перспективата да насоча уменията и страстта на моя екип в този проект“, каза директорът на PSA Motorsport Жан-Марк Финот. „Това е ново предизвикателство и знам, че нашите експерти ще се изправят пред него с поредната демонстрация на волята си за победа с екипи, финансирани от марките на групата, подхранвани от дългогодишния им опит в надпреварите на FIA и глада им за успех.“

Новият клас ще замени ефективно LMP1, като целта е да се намалят разходите и да бъдат привлечени отново големите автомобилни производители в Льо Ман. Повече детайли за програмата на Peugeot ще станат ясни през 2020 г.

Много практичен и интересен!