Audi извади тежката артилерия - RS Q8 има 600 к.с. и топ скорост като на Lambo Urus

  • Audi RS Q8 - 17 снимки Audi RS Q8 - 17 снимки

20 Nov 2019

Очевидно Audi няма намерението изобщо да си губи времето със скучни модели и реши да лансира поредното си RS отроче по време на изложението в Лос Анджелис. Става дума за RS Q8, който застава на върха на SUV хранителната верига на марката. И има защо.

Хълк от Инголщат има 4-литров битурбо V8 мотор, който се използва още от RS6 Avant и RS7 Sportback. 600 к.с. и 800 Нм въртящ момент достигат до четирите колела и осигуряват спринт от място до 100 км/ч в рамките на само 3,8 секунди. Максималната скорост от 305 км/ч изравнява RS Q8 с могъщия Lamborghini Urus.

Но това не е всичко, разбира се. Извън сухите цифри ще намерите един брутално изглеждащ високопроходим автомобил, който се числи към модерния купе-SUV сегмент. На снимките джипката има 23-цолови колела и огромни 440-милиметрови спирачни дискове на предната ос. Естествено разполагате с Quattro задвижване на четирите колела, както и със система за завиване на всички четири гуми.

Продажбите започват още от първата четвърт на следващата година като засега имаме цените само за Германия. Там базата започва от 127 000 евро.

Лукс от Китай!