S-Class на камионите: Mercedes Actros стана Камион на Годината 2020


22 Nov 2019

Mercedes-Benz Actros стана Камион на Годината за пети път. Журналисти от специализирани издания от 24 европейски държави гласуваха и отредиха на новия модел престижната титла. Историята на успеха на камиона започва през 1997 година, когато първият Actros е пуснат на пазара. С общо девет победи, Mercedes-Benz вече е най-успешната марка в борбата за отличието Камион на Годината.

Журито на International Truck of the Year (ITotY) гласува въз основа на иновативните технологични разработки. В съответствие с правилата на конкурса титлата се присъжда всяка година на камиона, който допринася най-много за иновациите в автомобилния транспорт, които са в полза на икономиите, емисиите, безопасността, управляемостта и комфорта на превозните средства. Флагманът на Mercedes-Benz Trucks е водещ със своите присъщи качества: по-голямата част от иновациите са разработени с цел да осигурят осезаемо подобрение за шофьорите, клиентите и обществото като цяло.

Председателят на международното жури Джаненрико Грифини обобщи гласовете на журито така: „С представянето на новия Actros Mercedes-Benz изведе на нашите пътища високо модерен камион, който задава посоката към постигане на автоматизирано шофиране в бъдеще“.

У нас новият Actros бе представен в средата на тази година от генералния дистрибутор на Mercedes-Benz за България „Силвър Стар Моторс“. През октомври компанията показа модела и на специален тур в 7 града в цялата страна. По време на събитията бяха проведени над 300 теста от представители на над 180 фирми, които сами оцениха предимствата и подобрените възможности на новия модел.

Много практичен и интересен!