Какво искаме за Коледа? Това - писта от Формула 1 в мащаб 1:31. Болидите са в комплекта

  • 43 снимки с най-нечовешкия Ф1 макет 43 снимки с най-нечовешкия Ф1 макет

30 ное 2019

Празниците наближават, хората се чудят какви подаръци да купят за близките си. Ако случайно сте тръгнали да подарявате нещо и на нас - нека направим задачата ви по-лесна. Ще ви кажем какво и откъде да ни купите.

Това е мащабирана писта от Формула 1, която всъщност е нещо като игрална маса. На нея можете да карате от онези малки колички, които се движат по нещо като малка релса. Точният мащаб е 1:32.

Какво прави една играчка толкова специална? Всъщност, това далеч не е просто макет на някоя китайска фирма - поръчан е от FIA и обикаля падока през сезон 2018 година, за да могат да му се наслаждават VIP гостите. Нивото не реализъм е потресаващо, а на него са си играли дори звезди като Хамилтън и Фетел.

Единственият малък проблем е… цената. Макетът ще се продаде на търг този уикенд по време на състезанието от Формула 1 в Абу Даби, като очакваната цена е между 20 и 30 хиляди долара. Въпреки че това е стряскащо висока сума, все пак ще сте на “печалба” - самото изграждане на подобен макет струва дори до 100 хиляди долара и отнема между три и шест месеца. Лицето и дрехите на всеки един от феновете в публиката се рисуват ръчно...

Коментари
  • Ники Петров
    Искам истинска писта 1:1 в България, мисля, че е крайно време...... Жалки сме ! Макар и да не е толкова висок клас, че да посреща Формула 1.....
Коментирай

Sending ...