Теодор Кабакчиев на почетната стълбица и 3-то място в първия кръг от Световния шампионат по супер ендуро!

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

08 Dec 2019

Страхотен! Теодор Кабакчиев, едва на 21 години, и вече мачка на световно ниво! Тедо мачка вече от известно време, но това, което направи снощи пред 14 хил. зрители в „Таурон Арена” в Краков, абсолютен рекорд за посещаемост на кръг от Световния шампионат по супер ендуро, трябва да ни прави горди, всички нас, българите!

Теодор Кабакчиев с KTM завърши на 3-то място при младежите, развявайки българското знаме от почетната стълбичка. Второто място спечели немският състезател Леон Хентшел (Husqvarna), а първо - американецът Tуай Кълинс (USA-TM).

В официалния сайт на шампионата, едно изрчение ни направи особено впечатление:

‘Bulgarian Teodor KABAKCHIEV (KTM) won the second race ahead of CULLINS, much to the delight of his assembled fan club!’

Въпросният ‘assembled fan club’ се състои от топ спортисти на България и приятели, които пътуват заедно с Тедо за подкрепа. Това са бившият ни рали състезател Димитър Илиев, шампионът ни по пистов мотоциклетизъм Ангел Караньотов, Смилен Кабакчиев, както и Стоян Рътков – не състезател, но изключително активен спортист-любител, който взема активно участие и подкрепя множество спортни инициативи, включително и YouTube канала ни. Агитка, която явно е направила силно впечатление и на журналистите в Полша.

Радваме се от сърце на страхотното постижение на Тедо и сме убедени, че това е само началото. А то е, тъй като каранията в Полша бяха едва за първия старт от сезон 2020. Първи старт, след който Кабакчиев е на 2-ро място във временното класиране с 50 точки, от общо 14 състезателя от цял свят.

Браво, Тедо! Напред и нагоре!

Снимки: DizzyRiders, superenduro.org, Смилен Кабакчиев

 

Много практичен и интересен!