Новият Mercedes GLA изглежда точно, както очаквахме! Разгледайте го в 86 официални снимки

  • 86 снимки с новия Merc GLA 86 снимки с новия Merc GLA

11 Dec 2019

За някои по-възрастни фенове на Mercedes-Benz успехът на GLA може би беше изненадващ, но на всички е ясно, че вкусовете днес са съвсем различни спрямо преди десетилетия. За около шест години на пазара първият малък кросоувър на бранда реализира над един милион продажби, а днес официално беше представен и неговият наследник.

Няма как да не го признаем - очаквахме точно това, което виждаме тук. Подобен на хечбек автомобил с малко по-високо окачване и по-изразителна визия. Разбира се, под ламарините се крие техниката на A-Class, която вече минава за доказана в компактния сегмент.

Всички външни размери на колата са пораснали, макар и с малко. Това води до малко по-просторна кабина, а и обемът в багажника е подобрен. Пътната следа също е по-широка с 4,5 сантиметра, което пък очакваме да рефлектира положително върху поведението в завои.

Таблото е точно като на A-Class и всички актуални модели на Merc - два големи сдвоени екрана в топ версиите, един за инфотейнмънт системата и един за информация за шофьора. Под централния екран пък се намират три кръгли вентилационни отвора, а още по-надолу има няколко физически бутона за управление на различни функции.

В зависимост от пазарите новият GLA ще се предлага с няколко основни мотора. При бензиновите в Европа ще имаме 1,3-литровия агрегат, разработен заедно с Renault-Nissan, както и 2.0 турбо. Дебют направи и AMG GLA 45, който има точно 2,0-литров мотор с 382 к.с. и 480 Нм въртящ момент. Топ версията 45 S пък разполага с цели 416 к.с. и 500 Нм момент. Тук ще се предлага само автоматик с два съединителя и 4х4 задвижване.

Разбира се, европейците получават и дизелов GLA, а скоро ще видим и хибридна версия със задвижване от моделите A250e и B250e. Продажбите на нашия континент ще започнат през пролетта на 2020 година.

Много практичен и интересен!