Новият GLA 45 S е хотхеч и SUV в едно. Вади 421 к.с. от двулитров мотор

  • Галерия с 14 снимки Галерия с 14 снимки

26 Feb 2020

Mercedes-AMG разширява гамата си с новия GLA 45 - най-мощната версия в гамата на малкия кросоувър. Официалната премиера е насрочена за следващата седмица в Женева. GLA използва същия двулитров четирицилиндров мотор, познат ни от A45 и CLA 45, който тук осигурява 387 к.с. и 480 Нм. Те стигат до четирите колела през 8-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Системата 4Matic+ осигурява спринт до 100 км/ч в рамките на 4,5 секунди, максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Поръчайте буквичката S върху задния капак и инженерите на AMG ще ви подготвят дори по-наточен вариант - с 421 к.с. и 500 Нм. GLA 45 S ще има и малко по-висока максимална скорост - вероятно 270 км/ч.

Окачването е втвърдено спрямо това на стандартния GLA, за да позволява по-агресивна атака на завоите и стабилност при високи скорости.

Стандартно GLA 45 идва с 4-бутални спирачни апарати отпред и еднобутални отзад, лакирани в сиво. Доплатете за пакета AMG Dynamic Plus и получавате червени апарати с 6 бутала отпред и по-големи спирачни дискове.

Шофьорът може да избира между четири режима на работа на двигателя, окачването и скоростната кутия - Slippery, Comfort, Sport и Sport+ - като първият е предвиден за зимни условия, а споменатият пакет AMG Dynamic Plus осигурява и още един режим - Race. Колата идва с 3-степено регулиране на системата ESP като стандартно оборудване.

GLA 45 държи да се различава от по-скучните си събратя и не крие възможностите си, дори когато кротко си почива на паркинга. Външните разлики включват нови брони, спойлер на покрива, четири ауспухови накрайника, нова предна решетка Panamericana, както и специалните за модела джанти.

Контрастното оцветяване в интериора също е специфично за модела, като срещу доплащане може да поръчате спортни седалки и различни типове кожа напа.

 

Първородната Godzilla!