Започват възстановяването на единствената кола, която Кларксън, Мей и Хамънд харесват


12 Dec 2019

Тримата любимци и екс-водещи на Top Gear - Джереми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей - почти никога не са намирали общ език по автомобилните въпроси. Винаги поне един от тримата е изразявал различно мнение от останалите двама, което всъщност е и част от цялото забавление, което те ни предоставят. Но поне веднъж в историята, и тримата се съгласиха с нещо.

В последния епизод на последния засега сезон на The Grand Tour, триото пророни сълза за един автомобил, който е относително популярен и у нас, а във Великобритания си е направо религия. Ford Mondeo най-вероятно ще остане в историята след няколко години (нищо не се знае, де...), поради което Кларксън и компания се разделиха ритуално с една от най-яките му версии - ST200. 

YouTube каналът Drivetribe също реши, че ще отдаде заслуженото на бързия седан, купувайки екземпляр за 900 паунда. Mondeo-то се превръща в новия проджект кар на британците, за които често изява пред камера правят именно Кларксън, Хамънд и Мей.

В момента тече онлайн анкета - какво трябва да се случи със синьото ST? Вариантите са три - възстановяване до заводски блясък, лек тунинг или пълно перформънс преобразяване. Можете да гласувате тук, а когато колата е готова, най-разпознаваемите автомобилни водещи ще я тестват отново. Нямаме търпение!

Вижте как от The Grand Tour "погребаха" Mondeo:

Много практичен и интересен!