Този 2017 Jeep Wrangler Unlimited Sport е подготвен за Апокалипсис. Освен, ако въпросният не е студен

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

17 Dec 2019

Защото таванът на този Jeep Wrangler Unlimited Sport завършва с мека задна секция, която не е особено удачна за хладен Апокалипсис. Всичко друго обаче в този модифициран Jeep е.

Колата е обявена за продажба в търг на RM Sotheby’s с условието, че може да бъде купена само онлайн. В текста не се споменава кой е извъшителят на тунинга, но на Jeep-а виждаме инициали MM, които с малко ровене в интернет, верятно могат да бъдат свързани с някое ателие.

Споменават се обаче част от модификациите. Като например механичният компресор Magnuson TVS 1320, вързан за 3,6-литровия V6, както и изработената за автомобила изпускателна система. Двойното задвижване също е пипано, и по-специално задния диференциал, който вече е с предавателно отношение 4,88:1. Внушителните гуми са Repulsor 37×13,50 R22 LT, нанизани на 22-инчови ‘Fuel Assault’. За окачването не се споменава нищо, но е видно, че автомобилът седи по-високо и че ползва компоненти Fox.

В случай, че затъне, шофьорът на този Wrangler може да разчита на 5,4-тонната лебедка Smittybilt, вградена в предната броня с надпис Rock-Slide Engineering. Високо над нея седи дълга 1,3 метра греда със светодиоди DB Link, която най-вероятно би ви причинила краткотрайна слепота, при пряко набюдение. За да е сигурно, че ще се почувствате, като „светнат” с „химикалката” от „Мъже в черно”, MM са добавили още 4 прожектора с по 4 LED елемента всеки.

Вътре? Малко по-цивилизован от серийния Wrangler. Седалките приличат на свалени от Ferrari, воланът е облечен с кафява обърната кожа, а за музикалното оформление се грижат усилвтел Rockford Fosgate с говорители Alpine.

Цента? Диапазонът е 40-50 ихл. долара, като пробегът в момента на публикуване на офертата, е 13 146 мили, което означава малко над 21 километра.

Първородната Godzilla!