Genesis GV80 е най-луксозният SUV, правен някога в Южна Корея


17 Jan 2020

Genesis позакъсня с лансирането на високопроходими автомобили, но най-накрая има чисто нов модел в SUV категорията, с който да се похвали. Посрещнете GV80, който се присъединява към седаните G70, G80 и G90.

Дизайнът няма как да не ви изненада - остава доста верен на концепта GV80, който видяхме преди две години. Представяме си само как ще изглежда джипката на живо - внушително и доста отличително спрямо конкурентите. Няма как да не отбележим огромната радиаторна решетка и 22-цоловите джанти на най-високото ниво на оборудване.

Интериорът също е доста индивидуален - има ретро излъчване, но пък то е миксирано с голям централен дисплей и много изчистена централна конзола. Воланът има само две големи спици, а зад него се крие дигитално инструментно табло.

GV80 бе показан само за Южна Корея, поне на този етап, където моделът ще се продава с 3-литров дизел с мощност от 274 к.с. и 589 Нм въртящ момент. В зависимост от пазарите, налични ще са и 2,5- и 3-литрови турбо бензинови агрегати със 300 и 375 к.с.

Лукс от Китай!