Как изглежда и се движи пикап Ford Super Duty на... над два милиона километра. Видео


24 Jan 2020

Имаме специално отношение към автомобилите, навъртяли стотици хиляди, че дори и милиони километри. Харесваме ги - за нас те са един вид бойци на пътя, които са успели да се справят с всякакви трудности през дългите години безспирна експлоатация. С времето видяхме доста различни истории за подобни машини, а най-новата от тях идва от САЩ и е доста интригуваща.

Бялата камионетка, която виждате във видеото, е модел Ford Super Duty от 2000 година. Собственост е на 80-годишния Джон Фрийленд от Тексас, който дълги години наред работи като шофьор на свободна практика - чака обаждания от компании и изпълнява различни курсове из Америка. Без ограничение в пробега и времето, през всички четири сезона.

Пикапът се задвижва от 7,3-литров V8 дизелов мотор, като километражът в момента показва над 1,3 милиона мили, тоест - над 2 милиона километра. Гордият собственик разказва, че двигателят и (забележете!) ръчната трансмисия са все още в оригинална форма. Разбира се, през годините са били сменени купища ремъци, ролки, акумулатори, водни съединения и няколко пъти съединителя и хидравличната помпа.

Много практичен и интересен!